Tavaszi városnézés I. rész – MILÁNÓ

Van csodálatosabb időszak a  felfedezésre, túrázásra, kirándulásra, mint a kellemes tavasz?  Melegítő napsugarak és langyos szellő, a késői sötétedésről és a virágok illatáról már nem is beszélve. A tavaszi városnézés című rovatunk I. részében Milánóba repítünk el. Öveket becsatolni!

Olaszország második legnagyobb városa egyaránt közkedvelt úti cél lehet a fiatalabb és az idősebb korosztály számára. Pezsgő, nyüzsgő hangulatú atmoszférája, a mindig jól öltözött, trendi olaszok sajátos temperamentuma és a páratlan ízek kivétel nélkül mindenkit elvarázsolnak! A közismertségét és popularitását a divatházainak, képzőművészetének és kulturális építményeinek köszönheti. Milánó több tucat kihagyhatatlan látnivalót rejt magában, amit ügyes szervezéssel könnyen végiglátogathatunk 3 teljes nap alatt!

Utazás repülővel

Milánóhoz három repülőtér is tartozik (Malpensa, Bergamo-Orio al Serió, Linate). Budapestről közvetlen járattal, már körülbelül 1,5 óra alatt megközelíthető, fapados repülőgéppel akár 18.000-20.000 Ft/fő oda-vissza áron!

Szállás

Milánóban remek az infrastruktúra: nem létezik olyan csücske a városnak, ahonnan ne lehetne könnyedén megoldani az utazást a különböző kirándulási pontokra. Buszok, villamosok és metrók egyaránt megtalálhatók, amelyek  igen hasonló rendszerben működnek, mint a magyar fővárosban. Ezt alapul véve szinte bárhová is választunk hotelt, nem kell megijednünk a távolságoktól! A csak reggelit biztosító három csillagos besorolású szálláshelyek már maximálisan kielégítik a komfort és tisztaság fogalmát, ahová kellemes lehet visszavonulni az egész napos séták után.

Látnivalók

Mivel viszonylag sok kihagyhatatlan műemlékkel, látnivalóval rendelkezik az olasz nagyváros, ezért érdemes már előre megtervezett programot készíteni, hogy a kint töltött néhány napon milyen kirándulásokat szeretnénk beiktatni. Ez – ha nem is feltétlenül szigorú betartásra – de egy támpontként tökéletes vezérfonal,  ugyanis ha már kint csavargunk a hangulatos utcákon, nagyon könnyű elcsábulni egy-egy nem betervezett helyszín felé. Összegyűjtöttük azokat a a látnivalókat, amiket Milánóban sétálgatva egyenesen tilos kihagyni!

– Piazza del Duomo (Dóm tér) – Santa Maria delle Grazie-templom

Azontúl, hogy az UNESCO világörökség listáján több mint 30 éve szerepel,  a templomban található az egyik világhíres alkotás Az utolsó vacsora című, melyet Leonardo da Vinci festett. A Dóm téren és környékén további templomok, paloták és szintén világhírű szobrok tekinthetőek meg.

– Via montenapoleone

A Dóm tértől csupán  néhány  méterre már kezdődik is a Via Montenapoleone, a divatvilág egyik legismertebb főutcája, ahol a luxus fashion exkluzív üzletei sorakoznak hosszan egymás mellett. De a milliókat érő designer táskák mellett fel-felbukkan a Ferrari kiállító szalon is, valamint szemet gyönyörködtető ékszerüzletek.

– Vittorio Emanule II galéria

A Dóm térről nyílik a hatalmas a Vittorio Emanuele II galéria. Ez köti össze a város főterét, a Piazza del Duomót a Piazza della Scalával, ahol a világhírű operaház, a Teatro alla Scala található. Itt az olasz luxus nagyjai közül a Gucci és a Prada egészen biztosan megtalálható!

– Navigli

Rizotto, gelato, pizza, pasta:  ezt mind megtalálhatod itt! Csatornákkal körbeölelt hangulatos, pezsgő kerület, ahol bárok, éttermek, cukrászdák várják az olasz gasztronómia kedvelőit.

Izgalmasan hangzik igaz? Főleg, hogy az imént felsorolt kirándulás-ötletek töredékei Milánó mesebeli városában található csodálatos helyeknek.

Navigli pezsgő hangulatú utcái

Extra Tipp:

Ha a divatkedvelők táborát erősíted, a luxuscikkek azonban csak muzeális jelleggel megengedhetőek számodra, érdemes ellátogatnod a rendszeresen (több kerületben) szervezett bolhapiacokra, ahol sokszor kifogástalan állapotban keveredhetnek a kezedbe az olasz divatházak tervezései potom összegekért.

Szólj hozzá!