Egzotikus nyaralás – Maldív- szigetek

Rovatot indítottunk azon érdeklődők számára, akik az egzotikus nyaralások mellé teszik le a voksukat és szívesen ismerkednének meg csodálatos nyaraló helyekkel a nagyvilágban. Az első úti célunk: Maldív-szigetek!

Hófehér homok, türkizkék óceán, kókuszpálmák, szikrázó napsütés…


Az “Indiai óceán virágaként” is emlegetett trópusi éghajlatú szigetcsoport  az egyik legkedveltebb turista célpont, legyen szó egzotikus nyaralásról vagy (akár esküvővel egybekötött) nászútról. Páratlan szépségű természeti csodákat tár fel a látogatók számára. Kedvcsinálóképpen összegyűjtöttük  az összes fontos információt a Maldív-szigetekről, amik tudatában már nem is lehet kérdés, hogy hová tervezzük az idei nyaralást!

Alapinformációk

  • * Az ország neve: Maldív Köztársaság, lakossága: 320.000 fő, fővárosa: Male, államforma: elnöki köztársaság, vallás: muszlim, hivatalos nyelv: divehi, de a szállodákban mindenhol beszélnek angolul, hivatalos pénznem: rufiyya, a szállodákban a fizetőeszköz az Amerikai Dollár, valamint az Euro.
  • * Elhelyezkedés: Az Indiai-óceánon, az Egyenlítő magasságában 800 km hosszan húzódó 1196 darabból álló szigetcsoport, körülbelül 200 az őslakosok lakóhelyeként szolgál, további 100 szigeten pedig a szállodák találhatóak.
  • * Bár egész évben nagyon magas a hőmérséklet, a nyári hónapok, főleg július és augusztus különösen kiváló nyári időjárást garantálnak: 32-33°C a jellemző. Az óceán – szintén ebben az időszakban –  27-28°C hőmérsékletre kúszik fel.
  • Budapestről közvetlen járat nincsen Male repülőterére, de 1 átszállással már kb. fél nap alatt elérhetjük a desztinációt.
  • Nyári szezonban az időeltolódás +3 óra, téli időszakban +4.
  • * Oltás és vízum nem feltétele az országba lépésnek.
  • * Transzfer: a repülőtérről vízen közlekedő hidroplánokkal viszik az utasokat az adott szigeten lévő szálláshelyükre.
  • * A csapvíz fogyasztása nem javasolt!

Az utóbbi években az országban a turizmus a nemzeti összérték 30%-át biztosította. Ez a szám rendkívül magas! Ebből következik, hogy a turizmusra, valamint a turisták kényelmének maximális kiszolgálására óriási hangsúlyt fektetnek. Ez elsősorban a kínált szálláshelyek páratlanságában jelenik meg. A szigeten a  leggyakoribb szállásforma a luxusbungaló, amit egy közvetlenül a tengerparton – olykor a vízen, vagy a fölött álló – hangulatos villaként kell elképzelni. Nem ritka, hogy privát medence is csatlakozik a házikóhoz.

Programlehetőségek

  • * Az utazóközönség jellemző tartózkodási ideje 8-12 napra tehető, így a különböző programlehetőségek könnyedén végig járhatóak.
  • * Ne feledkezzünk meg arról, hogy mennyire gyönyörű korall-, és tengeri élővilággal büszkélkedik a térség, így nem is lehet kérdéses, hogy a búvárkodás, mint programlehetőség könnyen elérhető profi valamint amatőr felszereléssel egyaránt.
  • * Az őslakosok által lakott és a lakatlan szigetekre napi szinten szerveznek kiscsoportos kirándulásokat
  • Hajózással egybekötött halászat, delfin néző-, és szigettúrák, bazárok látogatása
Kérd kollégáink segítségét az álomnyaralás megszervezésében!

Luxusbungalók, a szigetek legkedveltebb szállástípusai

Szólj hozzá!