Tavaszi városnézés: BÉCS

Van csodálatosabb időszak a  felfedezésre, túrázásra, kirándulásra, mint a kellemes tavasz?  Melegítő napsugarak és langyos szellő, a késői sötétedésről és a virágok illatáról már nem is beszélve. A tavaszi városnézés című rovatunk III. részében Bécsbe repítünk el. Biztonsági öveket becsatolni!

Távol, s mégis oly közel” – Mondhatnánk akár így is. Ausztria fővárosa, Bécs ugyanis Budapesttől röpke 2,5 órás autó útra található, így azok számára is kiváló úti cél lehet, akik bár  szeretnének utazni, várost nézni, külföldön kikapcsolódni, de nem akarnak repülőgépre szállni. Az osztrák nagyváros természetesen nem csak a közelsége miatt vonzó; összeszedtük miért is érdemes a szomszédba látogatni!

Magyarországról érkezve – még mielőtt elérnénk a végső úti célt – javasolt megállni a “legendás” Parndorf nevezetű bevásárló faluban, ami egy hatalmas outlet jellegű shopping centerrel várja a turistákat, ahol megannyi leárazással,  és Magyarországon nem, vagy csak ritkán előforduló ruházati termékek széles választékával találkozhatunk.

Budapesttől kb. 250 km-re  fekvő osztrák főváros, Bécs kiemelkedően sok múzeummal és építészeti, valamint kulturális látnivalóval rendelkezik, ezért nagyon nehéz kiragadni belőle a “legjobbakat”, így mi most a legpopulárisabb turista látványosságokat gyűjtöttük össze:

Bécs belvárosa
Bécs belvárosa

Sisi Múzeum

A különösen kedvelt “ikon”, az Osztrák-Magyar Monarchia császérnéja, Erzsébet kalandos életét bemutató kiállítás a Hofburgi császári lakosztályban tekinthető meg: olyan látnivalókkal találkozhat a látogató, mint Sisi személyes tárgyai (ékszerek, ruhák, kéziratok stb.) híres portrék és a császárnő életének jól felépített, lépésről-lépésre történő végigkövetése. (A Sisi Múzeumot, a Császári Lakosztályt és az Ezüstgyűjteményt egy azon belépőjeggyel lehet meglátogatni.)

Óriáskerék – Práter

Nincs Bécs a programokkal és mókával mindig kecsegtető Práter nélkül. A város egyik jelképének számító látványosság éppen a Práter körzetében található és csodálatos panorámát nyit Bécsre és környékére. Az óriáskerék forgási sebessége 0,75 méter másodpercenként, így nem a klasszikus vidámparki effektus, sokkal inkább egy nagyszerű vizuális élmény élhető át rajta. Az se búsuljon, aki igazi izgalmakra vágyik, ugyanis a szintén Práterben található híres  bécsi vidámpark megannyi kalandos pillanatot tartogat az adrenalin-kedvelők számára.

Madame Tussauds

A Bécsi Práterben az óriáskerék előtti téren található a legendás Madame Tussauds panoptikum-múzeum, ahol  több tucatnyi életnagyságú, megdöbbentően élethű viaszfigura várja a látogatókat: a legnagyobb amerikai világsztárok mellett az osztrák térség nagy alakjaival is találkozhatunk (kávézhatunk, énekelhetünk, “aludhatunk“, fotózkodhatunk stb.), köztük Ferenc József császárral és Sisivel, vagy akár Wolfgang Amadeus Mozarttal.

Madame Tussauds Bécs
Madame Tussauds Bécs

Schönbrunni kastély

Az Osztrák-Magyar Monarchia volt kastélya. Európa egyik legpopulárisabb turista központja. A barokk épületek Erzsébet császárnő  “Sisi” kedvelt nyári kikapcsolódásra kialakított rezidenciájául szolgáltak. Állatkert, kastély, pálmafákkal teli ház, labirintus mind megtalálható a káprázatos parkban. Érdemes a Schönbrunni kastély minden szegletét végigjárni, ugyanis már önmagában itt megannyi látványosság tárul a turisták szeme elé.

Mariahilfer Strasse

Bécs leghosszabb és legismertebb bevásárlóútja, ami a belvárost köti össze egy külső kerülettel, Penzing-gel. Itt mindig nyüzsgésre számíthat az ember! A shopping paradicsomban körülbelül 350 üzlet,  éttermek  és kávézók várják a látogatókat és a vásárlás szerelmeseit. Ez a belvárosi séta remek kikapcsolódás azok számára is, akik csak a szemeiket legeltetnék és belekóstolnának a lüktető bécs mindennapjaiba, vagy egyszerűen csak ebédelnénk egy igazi Wiener Schnitzel -t….(bécsi borjú szelet)

Schönbrunni kastély
Schönbrunni kastély

Szólj hozzá!