Őszi feltöltődés Székesfehérváron

Kis családommal minden évben igyekszünk néhány napot pihenéssel tölteni belföldön. Idén október végén hosszas fejtörés után Székesfehérvár mellett döntöttünk. A kisfiunk 2 éves, nem szerettünk volna sokat utazni vele, ugyanakkor olyan városba vágytunk, ahol még nem töltöttünk el hosszabb időt, mégis van mit megnézni. Így esett a választásunk Székesfehérvárra, ahol a családias hangulatú Hotel Platánban*** töltöttünk el néhány napot! A szálloda saját honlapja is roppant szimpatikus volt, egy játékos, letölthető úti-füzetet ajánlottak, mellyel könnyedén bejárható Székesfehérvár, s aki a benne szereplő feladványokat megfejti, ajándékot kap. Az időpontot kiválasztottuk, a szobát lefoglaltuk, már csak türelemmel kellett várni az indulás napját! Ezúttal vonattal mentünk –kisfiam nagy örömére-, majd az egyórás út után Székesfehérváron igazi őszi napfény fogadott bennünket. Miközben a szállodánk felé tartottunk, rájöttünk, a hotel neve nem a véletlen vagy a fantázia szüleménye, hiszen szinte a pályaudvartól végig platánfasor övezte az utat. Kisfiam élvezte, ahogy a lehulló falevelek a vállán landoltak és örömmel nyugtázta, hogy egy-egy falevél bizony nagyobb, mint az ő kis tenyere. A hotel egy csöndes, hosszú utcában található, szép környezetben. Megérkezésünk után a szálloda kedves recepciósa átnyújtotta a szobakulcsot – ami bizony nem mágneskártya volt! Szép és tágas szobát kaptunk: egy hatalmas és kényelmes franciaágy, egy szimpla ágy,  a kisfiamnak külön bekészített kiságy, tévé, éjjeli szekrény egy odakészített Bibliával, asztal, fogas, széf, szekrény /sok polccal!!!/ – ezek fogadtak bennünket. Szerencsére éjjel-nappal kellemes meleg volt a szobánkban, de a szobaasszonyok olyan figyelmesek voltak, hogy a kisfiunknak egy plusz takarót is bekészítettek! A zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát úgy alakították ki, hogy megfelelően tágas és jól elrendezett legyen. Félpanziós ellátást tartalmazó csomagot vásároltunk és nem bántuk meg. A reggeli finom volt, kalács, kávé, tea, felvágottak, sajtok, zöldség, gyümölcs, joghurt volt a terítéken.  Egy külön menüsorból választhattuk ki a vacsorát, ami valóban ízletes volt és nem is kellett sokat várni a felszolgálásra. Szó nélkül három terítéket kaptunk, rögtön gondoltak a kisfiunkra is. Az egész ottlétünk alatt többször megbizonyosodtunk arról, hogy a személyzet nagyon családcentrikus és van gyakorlatuk abban, milyen nehézségek merülhetnek fel egy kisgyerekes családi pihenés során.
Székesfehérváron felkerestük az óvárost, sokat sétáltunk, megnéztük az Országalmát, meghallgattuk a harangjátékot, megkerestük a hatalmas virágórát, gyújtottunk egy gyertyát szeretteinkért a székesegyházban.
A középkori Romkert és a Koronázó tér sajátos hangulatot áraszt, visszavisz a múltba, magával ragadó!  Ellátogattunk a csodálatosan felújított Árpád-fürdőbe, ahol igazán a pihenésé és nem az eszeveszett lubickolásé volt a főszerep. Itt több szauna, meleg vizes medencék, törökfürdő, sószoba várja a látogatókat. Érdemes ellátogatni a Fekete Sas Patikamúzeumba és kihagyhatatlan a Bory-vár is!
Nagyon jól éreztük magunkat és mikor eljöttünk a szállodából ajándékot is kaptunk- marcipán szívecskéket – ugyanis kitöltöttünk néhány kérdőívet. A szállodának van egy tablója a falon, melyet a kedves szállóvendégekről készített fotókból állítottak össze. Mikor kijelentkeztünk, a recepciós megkérdezte, készíthet-e néhány fotót rólunk….Vajon már mi is ott mosolygunk a Hotel Platán*** szállóvendégeinek tablóján? Nem tudom, de a képek valóban jól sikerültek, ugyanis mikor itthon legközelebb megnéztem az emailjeimet, örömmel láttam, hogy a Hotel Platán elküldte nekünk, mint kedves emlékeket! Köszönjük nekik és a szép napokat is!

Beküldő: Simkó Judit

Az élménybeszámoló nyereményjátékunkra érkezett!

Vélemény, hozzászólás?