A világ legszínvonalasabb Spa hotelei

Kényeztetés, gyógyulás, pihenés, feltöltődés, relaxáció... és még sorolhatnánk mi mindenre asszociálhatunk, ha a SPA szót halljuk. Bejegyzésünkből megtudhatod, mit is jelent valójában a fogalom, valamint bemutatjuk a világ legexkluzívabb Spa fürdőit, ahová legalább egyszer egész biztosan el kell menni!

SPA jelentése

Magyar utazók körében nem feltétlenül egyértelmű a wellness pihenések böngészésekor gyakran felvillanó szó, de mi most kitisztítjuk a képet! Bár többféle legenda a terjed a fogalom eredetét illetően a valóság egy Spa elnevezésű belgiumi üdülőhelyhez vezethető vissza. A város neve pedig az espa, azaz kút jelentéssel áll szoros összefüggésben. A Spa körébe tartozó leírások kivétel nélkül a víz általi gyógyulást valamint a gyógyvízzel és további természetes anyagokkal történő kezeléseket jelölik. Ennek tudatában pillantsunk rá a világ legnagyszerűbb spa fürdőivel ellátott hotelekre, fürdőkre, ahová vétek volna nem ellátogatni.

ROCCO FORTE SPA, VERDURA RESORT (Szicília, Olaszország)

A napsütötte Szicília déli partvidékén található. Nincs még egy ilyen varázslatos fürdő Olaszországban, mint az új, gigantikus területen fekvő   Rocco Forte Spa, amely saját, privát partszakasszal rendelkezik a Földközi-tenger végeláthatatlan panorámájával szinte minden szemszögből! Nem meglepő módon a létesítmény fókuszpontját a tenger-víz terápiák képezik: az orvosi és gyógyászati kezelésekhez tengervizet, valamint annak alkotórészecskéit használják. Professzionális és kiterjedt tenger-víz kezelésekkel kecsegtet: 6 kültéri medence eltérő hőfoka és sótartalma biztosítja a változatos és minél inkább személyre szabott terápiákat.  A szolgáltatások között megtalálható a hínáros testradírozó kezelés, ami helyi forrásból nyert tengervíz szemcséket tartalmaz, mint a moszatok, tengeri só vagy porlasztott alga,  amelyek a test és a bőr teljes megtisztításáért felelnek. S ha mindez nem volna elég, infraszaunák, 25 méteres úszómedence és vitamin bár várja a pihenni vágyókat, egész napos kiszolgálással.

RITZ CARLTON SPA, (Indonézia, Bali)

Annak ellenére, hogy még egy éves sincsen a hotel, bizton állíthatjuk hogy luxus szolgáltatásait illetően verhetetlen. A suar-fából készült és fényes márványtól pompázó szálloda a legmodernebb technikával ellátott hidromasszázs medencével várja vendégeit, ami a test minden területére kifejtve gyakorolja jótékony hatásait. Ezek mellett jacuzzik, hidegvizű merülőmedencék, gőzkabin és szaunavariációk, valamint az Indiai óceánra néző jóga studió-szobával teszi feledhetetlenné a luxusnyaralást. Mindemellett 14 különálló kezelőszoba, 5 db  privát spa villa felszerelve speciális balinéz fürdővel és nyitott lounge résszel úgyszintén megtalálható a hotel kínálatában. A kezelések az ősi balinéz hagyományokat elegyítik a mai modern technológia elveivel. A helyi “kincseket”, mint a kókusz vagy az alga a spa-szolgáltatás alapelemei, amelyek rendkívül jótékony hatással vannak a szervezetre.

SHISEIDO SPA, HOTEL GALLIA  (Milanó, Olaszország)

A hotel 6. és 7. emeletén terülő, osztályon felüli kaliberű Excelsior Hotel Gallia Milánó legújabb és legnagyobb spa fürdője az olasz nagyvárosban. A szálloda fürdője hidromasszázzsal és vízeséssel rendelkező beltéri medencével, török fürdővel, jégkabinnal, Himalájából származó sókamrával van ellátva. De a vendégek mindennek ellenére leginkább a modern kezelések miatt járnak ide: többek között  az itt található kezelések elsőszámú alapja a világon egyedülálló japán Skingenecell 1P formula, ami elképesztően hatékony a bőrkárosodás és az öregedés jeleninek visszafordításában/megfékezésében.

Szólj hozzá!