Szabó Győző szállodakritikus lett? – folytatás

Pár napja írtam a Zenit Hotelről. Király. Visszatérek még. Biztos, ami biztos, körülnéztem a környéken. Györök felé. Balatongyörök. A 71-esre balra kifordulva alig tettem még másfél kilométert. És meg kellett állnom. Nagy túra. Mondhatom. Egy serfőzdét találtam. Vonyarcvashegy határában. Nocsak. Mi ez? A Blonder. Kiváló. Az egyetlen serfőzde a balatoni régióban. Így is hirdeti magát. “Die einzige private Bierbrauerei am Plattensee”. Plattensee. Balaton. Gondolni kell a turistákra is. Bajor típusú sör. Világos. És barna. Friss csapolás. Helyben főzött isteni söröcske. Elvitelre is kapható. 380 Ft/ liter. Azért ez megéri. Nagyon egyben van a hely. Serfőzde. Panzió. Étterem. Nem akármilyen. Pacalt ettem. Menüben ajánlja 1390 a pacal plusz a korsó sör. Fincsi volt igazán. Mit csináljak? Én imádom a jó pacalt. Vissza is mentem másnap is. A főnök nagyon kedves figura. Szimpatikus. Látszik rajta, hogy nem ma kezdte. És hogy piszkosul érti a dolgát. Mindenkivel kedves, Jó vendéglős. Megmutatja nekem a manufaktúrát a pincében. Jókat nevetünk. Nagy arc. A Tamás. Csülköt ajánl. Megkóstoltam. De a bajor rántott tarja még jobban vonzott. És igen. Isteni volt. A rántott tarja meglocsolva hagymás paprikás szósszal. Hozzá pikkoló barna sörike. Kielégítő. Király. Teli hassal tovább autóztam. Szigliget felé. Még Györökön egy golfpályára figyeltem fel. Tavaly kezdtem el a sportot. Nagyon megszerettem. Örültem hogy itt is van egy pálya. Egyelőre csak kilenc lyukas. De nagyon igényes. 5 km-re a Zenittől. Tökéletes. Ennél komplexebb sztori nem is kell. Ez így jó, ahogy van. Gyerekes családoknak Afrika Park. Becehegyen. Azaz Becén. Tevék. Struccok. Hát nem szuper?

Szabó Győző voltam. Blogot írok.

Szólj hozzá!