Nyeremény siófoki wellness pihenésünk

Kedves Szállodák.hu! Augusztus első hétvégéjén elutaztunk a családommal a Szallodak.hu portáltól kapott nyeremény siófoki wellness pihenésünkre, a siófoki CE Plaza Hotelbe. Nagyon szuper időt fogtunk ki, talán a nyár legmelegebb napjait, 38-39 fokot. Így a Balatonban is kellemesen meg tudtunk mártózni. Megérkezvén a szállodába, elfoglaltuk a szobánkat, ahol szintén kellemes légkör fogadott, csakúgy, mint a szálloda előterében. A zöld és a barna színek harmonizáltak mindenütt. A légkondi nagyon jól jött abban a melegben a szobánkban, ki is használtuk rendesen, de azért vigyáztunk a feleségemmel a 2 éves kisfiunkra, nehogy meghűljön. Kipakolás után elindultunk felfedezni a szállodát, leginkább a wellness részleget. A Coral wellnessben találtunk egy hatalmas medencét, ahol különböző élmények vártak bennünket. A 2 éves kisfiunk kedvence a sodrófolyosó volt, beleültettük az úszógumijába és már vitt is bennünket a víz sodrása körbe-körbe. Nagyon élvezte. De a víz alatti buzgároknak és gejzíreknek is kimondottan örült, mert általuk rengeteg hab képződött, amit nagyon szeretett volna elkapni, de sajnos nem sikerült, hiába a kitartó próbálkozása. 🙂 A feleségem a szaunák rabja lett, ő kimondottan szereti a bio- és finn szaunákat, csak hiányolta a merülőmedencét, ami szerinte elengedhetetlen egy szaunához, helyette egy fadézsa van megtöltve hideg vízzel, amiben kényelmesen legfeljebb egy ember fér el, és ha már felforrósodott testtel belemegy pár ember, akkor már nem 20-24 fokos a víz, amennyinek lennie kéne, hanem sajnos több és az a feleségem szerint már nem olyan nagy élmény, mármint egy langyos vízbe beleugrani a forró szauna után. A skót zuhany szuper volt, ilyen alatt még nem is álltam, váltakozva jön a zuhanyból a hideg-langyos-forró-langyos-hideg stb. víz és nagyon jót tesz a vérkeringésnek és a bőrnek. Sajnos a másik két zuhany nem működött, pedig szívesen kipróbáltam volna, hogy mit takar az őserdei és trópusi zivatarok kifejezés. Mindenesetre jól eltöltöttük az 1. nap délutánját ebben a élményekben teli wellness részlegben. Ezután már jól megéheztünk és kíváncsian mentünk el vacsorázni. Kétfajta leves fogadott bennünket, jó forró volt mindkettő és ízletes. A főételből 3 fajtát tálaltak ki, mellé 3 fajta köret is volt. Sorban mindent megkóstoltunk. Nagyon finom volt minden, csak egy baj volt, hogy nem tartották elég melegen a főételeket, illetve a köreteket és mire már kiértünk az asztalhoz megenni, langyos volt, és az étkezés végére szinte hideg.
Sajnálom, hogy ezt kell írjam, de egy pár szállodában már volt szerencsém járni, és a főételeket mindig forrón tartották, amiben a svédasztalra kiteszik, általában tetejük is szokott lenni, így forrón tudják tartani a vendégek számára. Itt sajnos se tetejük nem volt, amiben az ételeket szervírozták, de még csak a melegítő lap sem volt elég meleg, hogy az ételek ízletesen melegek maradjanak. Saláták, zöldségek, gyümölcsök, dresszingek, sütemények, mi szem – szájnak ingere minden volt a svédasztalon, tehát finom bőséges volt, és a főétel is finom volt, attól függetlenül, hogy nem volt elég meleg. A vacsora után lementünk a bárba és megittuk az üdvözlő italunkat, én egy pohár sört, a feleségem egy koktélt, a kisfiam pedig egy ananászlevet ivott. Ezután felfedezőútra indultunk a játszószobába, amit a 2 éves kisfiunk nagyon díjazott. Majd eléggé elfáradva aludtunk el. Reggel felkelve kíváncsian vártuk a svédasztalos reggelit. Itt is minden mi szem-szájnak ingere: zsemlék, kiflik, kenyerek, többfajta, barna, rozsos, szezámmagos…. Vaj, margarin, többféle sajtok, többféle felvágottak, lekvárok, müzlik, forró tej, tea, kávé, kakaó… Illetve tojásrántotta, tükörtojás és virsli, kolbász is fogadott bennünket. Nagy lelkesedéssel neki is kezdtünk enni a tükörtojásnak, ami hideg volt, utána a virslinek, ami szintén hideg. Sajnos ezek sem maradtak elég melegen szervírozó tálakban, mert mire kiértünk vele az asztalunkhoz enni belőle, már kihűltek, és nem is tudtuk megenni. Így maradt a hideg reggeli, felvágott, és zsemle, de így is nagyon finom volt. A kisfiunk kedvence a kis csomagolású mogyorókrém volt, amit mi is előszeretettel ettünk kenyérre kenve a feleségemmel.
Reggeli után felkerekedtünk és  lesétálunk a Balaton partra, amit úgy gondoltunk egy karnyújtásnyira van, mint ahogy a honlapon is olvashatunk. Hát ez a karnyújtás kb. 20 perces séta volt, kb. 1,5 km-re van a legközelebbi strand a hoteltől. De a jó meleg víz mindenért kárpótolt, nagyon tetszett a 2 éves kisfiunknak a Balaton, hisz ő még nem látta sosem, és nagy élmény volt számára. A balatoni fürdés után még lementünk a wellness részlegbe és estig, a vacsoráig ott áztattuk magunkat és nevetgéltünk a kicsi fiunkkal a sodrófolyosóban és a habokban, hisz tudtuk másnap délelőtt már nem tehetjük meg ezt, így kihasználtuk még a maradék időt. A 2. estén szintén kíváncsian vártuk a 2. vacsinkat, ami szintén nagyon bőséges és ízletes volt, kivéve a hőmérsékletét, sajnos ezen az estén is ugyanazt tapasztaltuk, mint az elsőn. A vacsi után ismét a kisfiunknak kedveztünk a játszószobában, még a lefekvés előtt. Még egy valamit hiányoltunk, hogy nincsen a hotelnek parkja, zöld, füves területe, ahova ki lehet ülni, vagy esetlegesen sétálni egyet a friss levegőn a szállodán belül. Harmadnap a reggeli elfogyasztása után kipihenve, feltöltődve vadi új élményekkel indultunk el a CE Plaza Hotelből! Mindent összevetve nagyon szuperül éreztük magunkat, és ez a 3 nap igazi kikapcsolódás volt a Balaton partján számunkra, de a legnagyobb élményekkel a 2 éves kisfiunk gyarapodhatott.
Köszönjük szépen Szállodák.hu!!! Üdvözlettel: Juhász Gábor

Szólj hozzá!