Környezetbarát luxushotel

Borsod megye legújabb gyöngyszeme, az egyedülálló EcoLodge öko-hotel megnyitotta kapuit. A környezet védelmét hirdető luxus villaegyüttes Irotán kapott otthont, ahol a természet közelsége és a nagyvárosoktól való elszeparáltság igazán pihentető napokat ígér.

A komplexum három 170 négyzetméteres, hat férőhelyes luxusvillából áll. Érdekessége, hogy mindhárom épület más stílust képvisel: az Alsó Ház rusztikus, igazi vidéki hangulatot, a Középső Ház a ’60-as évek retro stílusát, a Felső Ház minimalista, modern dizájnt kapott.
A frissen megépült környezetbarát szálláshely épületei klímasemlegesek. A házak fából épültek, szigetelésük cellulóz, a mellékhelységek öblítéséhez és a mosógépek működtetéséhez esővizet alkalmaznak, áramhoz pedig a napelemek segítségével jutnak, a hulladékot természetesen szelektíven gyűjtik, a  téli időszakban fatüzelésű kályhákkal fűtik fel a hotelt.

És hogy miért pont Irota? Bizonyára csak kevesen hallottak korábban az eldugott kis faluról, ami nem is meglepő, hiszen a nyüzsgő városoktól távol eső, igazán “vadtermészet” Aggtelek és Tokaj között a Cserehát dombvidékén található. Pont ez az elszeparáltság és mesébe illő környezeti látvány az oka annak, hogy a holland beruházók ezt a települést választották a legideálisabbnak a projekt megvalósításához.
A környék  a kerékpárosok és a túrázók számára maga a paradicsom, így az aktív pihenés szerelmeseinek is remek úticél lehet. Az öko-hotel ingyenesen használható kerékpárokat biztosít az ott megszálló vendégei számára.
Kinek javasoljuk?
A mindennapok monoton pörgésétől elzárkózni vágyóknak, a nyugalom és a csodás panoráma szerelmeseinek, az romantikus napokat megélni kívánó pároknak és természetesen minden környezetbarát vendégnek, aki nem mellesleg szívesen barangolja be a lélegzetelállító vidéket.

Szólj hozzá!