Élménybeszámoló: Vértes Hotel, Siófok

Kiskorom óta, minden éveben Siófokra jártunk Szüleimmel nyaralni. Nagyon nagy szó volt számomra, hogy a Balaton parton nyaralhattunk! Akkor még ez az üdülő un. Bányász Üdülő volt. Gyönyörű helyen, a parttól, strandtól, központtól, vasútállomástól pár percre. Az utcában hatalmas fák, az udvaron akkor még lengő teke, homokozó, pingpong asztal, padok… Akkoriban még nem voltak un.”játszótéri követelmények”. Mint már utaltam rá, minden éveben “visszatérő” vendégek voltunk! Ismertük a portást (ma már recepcióst), ismertük a pincéreket. Akkor még voltak ismerkedési estek, sétahajókázások, lengőteke versenyek… Ekkoriban még két hetes turnusok voltak, ami gyerekként nagyon ideálisnak számított. Apukámnak viszont, -ahogyan vissza emlékszem rá-. kicsit “fárasztó” nyaralások voltak ezek, 14. nap végére. Aztán ahogy teltek az évek, már csak egy hétre mentünk. Megszűntek az ismerkedési estek, versenyek…Mindenki csak a saját családjával ment hajókázni, strandolni, városnézést nézni, sétálni. Ki hová szeretett volna elmenni, oda ment. Aztán, pár év kimaradt a siófoki nyaralásaimból. Felnőttem, Férjhez mentem! Férjemmel is ellátogattunk a Bányász Üdülőbe, ami akkora már Vértes Hotel lett. Szépen felújítva, szauna, medence, fodrász,játszótér,… minden csodával bővült, szálloda lett! Nem győztem hüledezni, nosztalgiázni!
Továbbra is gyönyörű a környezet, szép a felújított “üdülő”. Aztán bővült családunk. Kisfiammal is ellátogattunk, nem volt még egy éves, mikor először elvittük ide Őt is. Lehetőség nyílt bébiúszásra, kaptunk kiságyat, megfelelő etetőszéket… és mindenfélét amire csak szükségünk volt a Kis csöppséggel! Tehát teljesen gyerekbarát szállodának mondható!… Azóta már többször jártunk itt. Nagyon szeretünk ide visszajárni! A közelben van egy hatalmas játszótér, lehet kis vonatozni, sok a látnivaló. Közel a strand, homokos parttal!!! Pár perc a móló, gyakran indulnak a sétahajók! Mára már nem csak én szeretem Siófokot, hanem családom is, hiszen rengeteg sok szép közös élménnyel kötődünk-e városhoz és ezen szállodához!
Elfogultság nélkül merem ajánlani mindenkinek! És még egy utolsó gondolat! TÉLEN is jártunk már itt! Sokan azt hiszik, a Balatonra csak nyáron érdemes menni nyaralni, kikapcsolódni! Ez TÉVHIT! Télen is gyönyörű a Balaton! Pihenni, kikapcsolódni, fürödni, szaunázni,sétálni ilyenkor is lehet!
Üdvözlettel: Szöllősi Péterné

Vélemény, hozzászólás?