A Föld top 5 leghihetetlenebb szállodája

Egyre több és több luxus szállodalánc igyekszik túlnőni magán (szó szerint) és olyan extrém épületekkel, megjelenéssel kiemelni magát a “nagy átlagból”, aminek láttán szinte már-már eláll a szavunk! Íme a világ jelenleg üzemelő legextrémebb hoteljei  szigorúan a különlegességek kedvelőinek!

SHERATON HUZHOU HOT SPRING RESORT

A fánk hotel néven is gyakran emlegetett kelet kínai hotel nem épp mindennapi látvány: kívülről belülről megragadja a vendéget az a mérhetetlen egyediség, amivel bír.  A 4½ csillagos szálloda nem kevesebb mint 27 emeletén, 321 szobát, 37 villát, 40 lakosztályt és elnöki lakosztályt, 4 különböző, hatalmas választékú éttermet és kávézókat, és gyermekbarát szolgáltatásokat kínál. A nem mindennapi dizájnnal megajándékozott építmény a Starwood Hotels & Resorts Worldwidehoz tartozó Sheraton Hotels & Resorts lánc tulajdonát képezi.

THE AURORA EXPRESS, USA, Alaszka

Megy a gőzös, megy a gőzös Alaszkába… – A stabil, nem mozgó egykori jármű, felújított régi vonatkocsik sorozatából áll és autentikus, korábbi századok hangulatait idézi. A csodás Fairbanks-i környezet, ahol elhelyezkedik már maga megér egy misét, nemhogy a nem mindennapi szálláshely, amely az alapján, hogy milyen hangulatot idéz többféle “szobatípusra” oszlik. Ezek belső jellegét tekintve Alaszka nagy történelmi korait kell elképzelnünk. A hotel Bed & Breakfast típusú ellátást biztosít, a reggelit természetesen hol máshol, mint a büfékocsiban lehet elfogyasztani. Nyitva tartás kizárólag nyáron!

SAN CRUISE RESORT & YACHT , DÉL-KOREA
Az óriási óceánjáró alakú hotel a luxus minden fogalmát kimeríti. Az hatalmas sziklaszirten álló építmény 165 méter hosszú és 45 méter magas. A hajóhotel szobáiból látható Japán tengeri panoráma rendkívül egyedi és legendás. 211 jól felszerelt, otthonos és tágas lakótere cseppet sem egy hajó szűkös kabinjaira emlékeztetik a vendéget. Sós vizű medenceiben felejthetetlen a wellness-élmény. A tetőtéri társalgó remek lehetőséget kínál egy komplett üvegfallal rendelkező full panorámás koktélozáshoz. A Dél-Korea keleti partján található hotel 6 étterme nem csak ázsiai ételeket kínál, hanem nyugati finomságokkal isvárja a turistákat, de még pékség is megtalálható a luxus hotelen belül.

9 HOURS CAPSULE HOTEL KYOTO
Ha van a világon bizarr hotel, akkor ez az! A szó szerint kikapcsolni vágyók számára remek épület belülről leginkább egy titkos laboratóriumra hasonlót. Pedig ez itt az elszigetelődés maga! A “szobának” nevezett kapszula néma csendet, megnyugvást, pihenést, elzárást garantál hosszú órákra. A modern meditálás világon egyedülálló megtestesítője. A vendégnek a visszavonulás előtt/után lehetősége van zuhanyzásra is. Az itt tartózkodás nem hasonlít a klasszikus szállodákéra, ugyanis itt csak néhány, de maximum 9 órára vehetjük birtokba a falba épített üreget. Extrémnek extrém, az már biztos

FREE SPIRIT SPHERES, KANADA
Azonosítatlan tárgy az esőerdő kellős közepén? Nem most nem az UFO-k látogattak meg minket, hanem egy igazán földön kívüli élményt kínáló szállodatípus hívogatja extremitást kedvelő vendégeit. Háromféle golyóbis tátong a levegőben, hogy magába szippantsa akülönleges élményre vágyó látogatóit: Eve, Eryn és Melody mustársárga külseje meleg, kuckó szerű belsőt takar. A gömb alakú erdei bunker saját mellékhelységgel, de még mini konyhával is rendelkezik.

Szólj hozzá!