Tavaszi városnézés: Barcelona

Van csodálatosabb időszak a  felfedezésre, túrázásra, kirándulásra, mint a kellemes tavasz?  Melegítő napsugarak és langyos szellő, a késői sötétedésről és a virágok illatáról már nem is beszélve. A tavaszi városnézés című rovatunk IV. részében Barcelonába repítünk el. Biztonsági öveket becsatolni!

Spanyolország második legnagyobb városa, Katalónia és a modernizmus fővárosa. Számos európai nagyvárossal ellentétben Barcelona nem feltétlenül az évszázadokra visszanyúló történelmi épületeivel és antik negyedeivel varázsolja el az utazókat. Az egyik leghangulatosabb Földközi-tengerparti nagyváros rendkívüli energiákat ébreszt az emberben.

Általános információk

Barcelona nem kevesebb, mint 36 településből áll, délen a Llobregat folyó, északon pedig a Besós folyókkal határos. Számos jelentős esemény színhelye volt már: Olimpiát rendeztek itt, de a Nemzetközi kiállításnak is otthont adott már,  legendás football clubja (FC Barcelona) pedig turisták tömegeit vonzza a városba. Barcelona mediterrán éghajlatú spanyol város, ahol a hó szinte soha sem esik és a fagy is rendkívül ritka jelenség. A nyár száraz, hosszú és meleg, de nem forró! (A 30°C -ot nem szokta meghaladni.) Hivatalos nyelv a katalán és a spanyol, érdekesség, hogy bár turisztikailag és kulturálisan rendkívül fejlett városról beszélünk, a helyiek nem igen beszélnek idegen nyelveket. Hivatalos fizető eszköz az euró.

Utazás: Budapestről (akár) fapados repülőgéppel kb-.2,5 órás repülést követően érhetjük el a desztinációt. Részletekért kérd a repülőjegyre vonatkozó ajánlatunkat!


Látnivalók

A város modernizmusa közel sem azt jelenti, hogy ne hagyomány tisztelő polgárok laknák Barcelonát. Ettől az érdekes keveredéstől lesz igazán izgalmas a helyiek mentalitása és valószínűleg ennek is szerepe van abban, hogy az egyik legnépszerűbb európai turisztikai célpont. Barcelona egy nyugodt, békés, barátságos város, ahol éjjel is nyugodtan sétálgathatunk. Bemutatjuk a top 5+1 legnagyszerűbb látványosságát, amit akár egy hétvégi kikapcsolódás alkalmával is könnyedén körbejárhat az utazó!

1. La Sagrada Familia

Több, mint 130 éve épül folyamatosan a Szent Család Temploma, ami Gaudí munkásságát dicséri. Az UNESCO Világörökség része. Nem csak Barcelona, de egész Spanyolország egyik leglátogatottabb nevezetessége. A 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz, ha elkészül. 2010. november 7.-én felszentelésre került és bazilikává nyilvánították. La Sagrada Família látogatásához belépő megváltása szükséges.

2. A Güell park

Akárcsak A Szent Család temploma, a Güell park is az UNESCO Világörökség része és szintén Gaudí nevéhez fűződik. Antoni Gaudí a katalán építész ezt alapötlete szerint egy modern luxus lakóparknak szánta, végül azonban terve mégsem alakult sikeresen és mindössze két ház épült fel a negyedben. Az egyik elkészült házba beköltözött a családjával és korábbi otthonuk jelenleg múzeumként funkcionál.  Az épületek és maga park megjelenése és teljes hangulata azt az érzet kelti mintha egy furcsa mesevilágba csöppennénk: színek, érdekes formák, olykor keleties hangulat, mozaikok és túlzások minden mennyiségben!

3. Picasso múzeum / Museu Picasso

A város kulturális látnivalókban is igencsak gazdag! Pablo Picasso 3500 különféle műve található itt: festmények, rajzok, metszetek, és kerámiák tucatjait tekinthetjük meg. Barcelona legjobb múzeumát igencsak vétek lenne kihagyni! A spanyol képzőművész ugyanis fiatalok és idősebbek számára is jelentős mondanivalót hagyott hátra munkásságán keresztül, ami az ország kultúrájához kimondhatjuk, hogy hozzátartozik.

4. La Rambla

Barcelona híres sétáló utcája nevezetes különös hosszúságáról és szélességéről, amely a Placa Catalunya és a tengerparthoz közeli Colombus-szobor között húzódik. Itt gazdag választékban találhatunk kávézókat, éttermeket, butikokat és bárokat. Itt található  Barcelona nyílt operaháza a Teatre Principal, a Placa Reialt és a Museo de Cera panoptikum is.

5. La Boqueria piac

Friss déli és egzotikus gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat, fűszereket és hasonló finomságok sokaságát találjuk meg a La Boqueria piacon, ami Barcelona egy nagyon populáris látványossága is egyben a turisták számára.  Különösen pozitív, hogy az árak nem elrugaszkodottak, így relatíve olcsón juthatunk hozzá az ínycsiklandó termékekhez.

5. +1  Font Mágica / Táncoló v. mágikus szökőkút

A különböző színekben pompázó, zenélő-táncoló szökőkút az 1929-es barcelonai világkiállításra készült. 15 perces show-val kápráztatja el a turistákat. Ennek a nem mindennapi látványosságnak a megtekintéséhez a Placa de Espanyahoz kell ellátogatni.

Szállás

Barcelona legszínvonalasabb ár-érték arányban korrekt szállások böngészéséhez kattints ide!

Szólj hozzá!