Top 10 legnépszerűbb tavaszi desztináció

Itt a tavasz az újjászületés évszaka, a nyár kapuja. Egyre hosszabb nappalok, szikrázó napsütéses órák, madárcsicsergés. Tökéletes alkalom egy kis kikapcsolódásra, felfedezésre. Eláruljuk melyik a 10 legkedveltebb tavaszi desztináció, amit  most nagy kár lenne kihagyni!

1. PÁRIZS

Ki ne lenne odáig Párizsért tavaszi pompában? Vagy az év bármely szakában… – Párizs  mindig jó döntés, ahogy Audrey Hepburn is megmondta. A festői szépségű fák a Tuileries körül már javában zöldellnek és virágoznak mi pedig – kabátunkat vállunkra hajítva –  igazi párizsi módjára élvezhetjük a melengető tavaszi napsütést és kávét szürcsölgethetünk  vagy nagyokat sétálhatunk a Szent Martin csatorna partján valakivel, aki szintén imádja a tavaszi Párizs hangulatát.

Párizs

2. KUBA

Ha garantált napsütésre vágyunk, Kuba a tökéletes úti cél! Március és április a legalkalmasabb időszak a Közép-Amerikai egzotikus ország meglátogatására. Időjárást tekintve:  ebben az időszakban száraz, de még nem túl forró (éjszaka kb. 19 – nappal 29°C) az időjárás. Az árak – a kinti főszezon elmúlását követően – hasonlóak elfogadhatóak. A főváros, Havanna egy igazi mennyország! Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. A tengerpartról már nem is beszélve: érintetlen hófehér homok és türkizkék frissítő víz némi latinos szívdobbanással fűszerezve.

Kuba

3. MARRÁKES

Jó tudni, hogy Marokkó kedvelt turistavárosa az év nem minden szakában forró. Bár tény, hogy Afrikában található, ráadásul rendkívül közel a Szahara sivataghoz, de a téli évszakok igencsak hűvösek is tudnak lenni és a hőmérséklet sem sokkal több ilyenkor, mint ugyanezen időszakban pl. az  angliai Manchesterben. A felfedezésre a lehető legkellemesebb évszak egyértelműen a tavasz! Már meleg az idő, de még sincsen sivatagi forróság, sőt akár már egy kellemeset fürdőzhetünk is a hotel medencéjében is. Csodálatos látvány a hegyek oldalában tömött kupacokban virágzó mandulafák sokasága, és ahogy a városban egyre inkább kelnek életre a színek, ahogy a napfény díszes árnyékokat formáz a házak köré.

Marrakesh

4. LISSZABON

A portugál fővárosnak tényleg minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy élményekkel teli hétvégét (vagy hetet) töltsön ott az utazó. vibráló társadalom, mennyei gasztronómia, varázslatos művészet, nagyszerű vendéglátóhelyek, ahová szívesen be/kiül bárki egy kávéra vagy egy finom ebédre. Különleges óvárosok, régiség piacok, tündöklő épületek a maguk hagyományőrző, rusztikus külsejükkel, művészi alkotások az épületek homlokzatain, utánozhatatlan panorámájúmedencékkel ellátott bárok a házak tetejein és mindez  a tengerparton! És mindez már-már hihetetlenül elérhető és pénztárcabarát áron!

Lisszabon

5. CYPRUS

A Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete nem csak főszezonban, nyári vakációra nagyszerű., hanem az április-májusi tavasz időszakában is. A mediterrán éghajlatú térség ugyanis ekkor már lehetővé teszi, hogy ússzunk a frissítő tengerben. Április a “legzöldebb” évszak Cipruson is. Remek látvány, ahogy a felvillanó hegyvonulatok vibráló színekben pompáznak. A levegőt szüntelenül kellemes virágillat járja át, nincs ennél alkalmasabb időszak a térségben igazán kalandos túrákat tenni.

Ciprus

6. TEXAS

A tavasz egyenes lenyűgöző az amerikai Texasban. Az ég ragyogó kék, a levegő kellemesen meleg, a napsütéses órás száma igen magas. Nem véletlenül ekkor kezdenek a helyi nagy események, fesztiválok, koncertek, partik és az evés-ivás kultúrája kitelepülni a szabadtérre. Az állam fővárosába, Austinba ekkor egyáltalán nem hömpölyögnek a turisták tömegei, de a country hangulat és a hozzátartozó zenék magas szinten tartják életben a város varázsát. Látnivalókból sem akad hiány: a sivatag és további természet adta csodák mesés látványt nyújtanak a lemenő nap sugaraiban.

Texas

7. ZERMATT

Ki mondta, hogy síelni csak télen lehet? Az svájci alpesi városban miközben tavasszal a tengerparton már javában forrósodik a hangulat, a hegyekben még a jég az uralkodó. Kiváló helyszín az “aprés ski” kedvelőinket, akiknek nem számít, hogy nem az igazi dermesztően fagyos téli szezonban vágnak neki a téli sporttúrának, hanem egy fokkal kellemesebb időjárásban. Zermatt az egyik legjobb úti cél a tavasszal síelők számára, hiszen elég magasan van ahhoz, hogy bőven akadjon hó, jég és hideg egyaránt! (Egyébként Európa legmagasabb sífelvonója is itt található.) A sípályák egész évben nyitva vannak és szükséges esetén hóágyúkkal pótolják a síelés “alapkellékét”. Non plus ultra, hogy tavasszal lényegesen olcsóbban élvezhetjük a téli sport örömeit, mint a annak főszezonjakor, nem kanyarog a sor a hüttéknél, a felvonóknál és még az ebéd is kellemes, ha nem fagy le az ember minden egyes porcikája a teraszon eltöltött finom ebéd fogyasztása közben.

Zermatt

8. NAMIBIA

Mivel Namíbia vidékein nem esik az eső és az évben 300 napot süt a nap, viszonylag nehézkes kifogni a még kellemes kategóriába tartozó időjárást. Befogadó és politikailag stabil ország óriási méretű ki nem használt, lakatlan térségekkel. Áprilisban mérsékelt, 24 °C hőmérséklet fogadja az utazókat. A Skeleton partvidék egyszerűen lenyűgöző atmoszférával rendelkezik, az Ethosa Nemzeti Játék Park vadvilágban igen gazdag (itt található az 4 az 5 legkülönbözőbb madárfajból) és megannyi táborozásra alkalmas szálláshellyel. Kihagyhatatlan kalandokat ígér egy Namíb sivatagi túra, a sós-mocsár és a vörös homokdűnék a legszebbek hajnalban, vagy alkonyatkor amikor a nap drámaisága megkoronázza a színeket és a látványt.

Namíbia

9. TOKIÓ

Ha április, akkor cseresznyevirágzás! Ez a meglehetősen “rózsaszín esemény” az utóbbi időkben egy rendkívül meghatározó esemény, ami egyfajta jövendöléssel is bír a japánok számára, mégpedig az általuk értelmezett tavasz megérkezését jósolja előre. Ebben az időszakban a legtöbb ember a közeli parkokba települ, csónakázik és magába szippantja a természet sugárzó erejét. Tokió belvárosában ugyan már kevesebb a különleges virág, de annál több a látnivaló és a pezsdítő programok, így az se maradjon a kirándulásból!

tokio

10. FLORIDA

Az állam, ahol télen is nyár van! De legalábbis mínuszok, fagyok, hóesés szinte sohasem! Amerika kirándulásra tökéletes térségeiből közül nehéz kiragadni egyet-egyet.  Az időjárás bár mindig kellemes, azért itt is vannak időszakok, amikor valamivel alacsonyabb a hőmérséklet a vad nyári 40 fokoknál. Ez pedig a csodás április! Ugyanúgy lehet strandolni a fiatalos hangulatú óceánparton, mint ahogy mesés kirándulások keretei között felfedezni a természetet, de itt bizony megannyi extra lehetőség mellett még aligátorokat etetni, aligátor show-ra befizetni és teljesen természetes!

Miami beach, Florida


Szólj hozzá!