Szálloda értékelések kategória bejegyzései

Élménybeszámoló Ciprusról

Örömmel tölti el csapatunkat, hogy egymást érik az ilyen és ehhez hasonló élménybeszámolók kedves vendégeink részéről. Remek érzés, hogy részesei lehetünk  életre szóló élmények megszervezésének. Vendégünk Cipruson nyaralt a mi segítségünkkel és a vakáció után a következő sorokat írta nekünk.

“2016.06.15.- 06.22. üdültünk (szó szerint értendő) az Észak-ciprusi tengerparton a Vuni Palace Hotel & Casino ***** szállodában.  A megérkezés, a formaságok elintézése zökkenőmentes volt, csomagjainkat szobánkba szállították.
A szoba minden igényünknek megfelelt (tágas szoba, 2 db kényelmes francia ágy), a klímaberendezés is hibátlanul működött!

Az előzetes várakozásunk az ottani körülményekről kissé borúlátó volt, (sajnos elolvastunk  néhány elégedetlen
honfitársunk blog bejegyzését), de ez nem így van, nincs fertőzött víz, az étel és a szálloda is szupertiszta!
A felszereltség kiváló, a reggeli és a vacsora kínálata bőséges és változatos. A személyzet udvarias, intelligens emberekből áll.


A közvetlen tengerpart és az  úszómedence minden kényelmet szolgáló eszközzel felszerelt.
A feleségem és én úgy gondoljuk ez volt  életünk legjobb nyaralása, bíztatok mindenkit személyesen győződjön meg
az imént leírtakról!
És  végezetül amire eddig sosem volt példa: még költőpénzünk is maradt, más hasonló nyaralásokkal ellentétben!


Köszönöm,
Üdvözlettel:
Nagy László”

Élménybeszámoló: Hvar-sziget, Horvátország

Török Tímea élménybeszámolója: Adriatiq Resort Fontana hotelben jártunk a családommal a horvátországi Hvar szigeten, a Jelsa nevezetű üdülőfaluban. Komfortos, felújított szobában helyeztek el minket, a parttól távolabbra eső soron. A 2,5 éves kisgyermekünket is magunkkal hoztuk a nyaralásra. Ebből adódóan a babaholmikat és a babakocsit gyakran kellett magunkkal hordani, ami a  – nem teljesen akadálymentes szállodában nem volt mindig könnyen kivitelezhető. Bár az mindenképp pozitívum  hogy az étteremben például volt etetőszék. A naponta kínált ételek összességében megfeleltek, mindig volt a választékban hal, csirke, saláta variációk  és gyümölcs is.  Esténként élőzenével és gyerekdiszkóval szórakoztatták a vendégeket, ezt mi minden este ki is használtuk és nagyon élveztük.  A takarítás igazság szerint csak a naponta felhalmozódott szemét kivitelét jelentette, ez például kevésbé volt szimpatikus. A szálloda elhelyezkedését tekintve egyébként remek helyen van: árnyékos, nem kell még klíma sem! A recepción – csak úgy mint sok más horvát hotelben – volt magyarul beszélő személyzeti tag  is, de a szálloda többi alkalmazottja is  nagyon segítőkész volt.  Naponta sétát tettünk Jelsa központjába fagyizni és játszóterezni a kisgyermekünkkel. Fürdeni pedig a közeli, kavicsos strandra mentünk, illetve a Vrboska előtti kis öblökbe. Minket nem zavart, hogy nem homokos a tengerpart, tudtuk, hogy Horvátországban gyakoribb a sziklás/kavicsos partszakasz- A pár apró negatívumtól eltekintve nekünk tetszett ez a kikapcsolódás és elképzelhető, hogy pár év múlva még visszatérünk.

Foglald le idei nyaralásod  Horvátországba! Ide kattintva válogass a legnagyszerűbb szállásajánlataink közül!

Hvar beach
Hvar beach

Küldd el korábbi, külföldi vagy belföldi utazással kapcsolatos élménybeszámolódat az info@szallodak.hu címre és írásod közzétesszük a https://blog.szallodak.huwp/ -n! Minden beküldőt 5000 Ft értékű voucherrel ajándékozzuk meg!

Élménybeszámoló: Park Inn by Radisson Sárvár

Gila Mónika élménybeszámolója: Pár éve jártunk Sárváron a Park Inn by Radisson Resort & Spa Hotelben, ami életem első 4*-os élménye volt. A wellness szálloda modern, színes, fiatalos, tiszta és egyszerűen szuper volt! A személyzet maximálisan kedves és segítőkész, az ételek nagyon finomak és bőségesek voltak. (Jól degeszre is ettük magunkat minden alkalommal.) Nagyon szépek a szobák és külön jó volt, hogy egy szál köntösben át lehetett sétálni a fürdőbe, ahol több medence közül is választhattunk és a csillagos ég alatt is lehetett fürdőzni. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani ezt  hotelt és remélem mi is visszatérünk majd!

Ide kattintva Te is megtekintheted a Park Inn by Radisson Hotel Sárvár jelenlegi ajánlatait.

Park Inn By Radisson Sárvár
Park Inn By Radisson Sárvár

Küldd el korábbi, külföldi vagy belföldi utazással kapcsolatos élménybeszámolódat az info@szallodak.hu címre és írásod közzétesszük a https://blog.szallodak.huwp/ -n! Minden beküldőt 5000 Ft értékű voucherrel ajándékozzuk meg!

Élménybeszámoló: Olaszország

Bori Andrea élménybeszámolója: 3 tartalmas és csodaszép nap Olaszországban. Mivel még soha nem jártam ott, ezért előtte itthon utánanéztem, hogy mit szeretnék megnézni. Első állomásként Portogruarot tűztük ki célul. Bár repülővel is kiválóan megközelíthető a desztináció, mi autóval indultunk kettesben. Este nyolckor indultunk el és reggel 6-kor már Portogruaroban kóstolgattuk az igazi olasz kávét. Portogruaro egy gyönyörű kisváros antik épületekkel. Megcsodáltuk a Lemene folyó partján az antik malmokat,a Városházát a Köztársaság téren és az óvárost. Délután már Caorle tengerpartján pihentük ki az út fáradalmait: 35 fok volt, a víz pedig kb. 25 fokos. 15 km hosszú tiszta, rendezett strand fogadott minket. Fürdés után megnéztük a romantikus belvárost a színes házakkal, a Santa Margherita kikötőt, majd beültünk egy hangulatos kávézóba és végigmentünk a tengerparti sétányon, amit végig sziklasor kísér. Ezek  -mint kiderült –  kőfaragók munkái. A sétány végén áll a “tenger őre”,a Madonna dell’Angelo templom. Természetesen nem maradhatott ki a város jelképe,a  St. Stefano dómhoz tartozó 48 méter magas harangtorony sem a látványosságok felkutatásából. Az éjszakát Jesolóban töltöttük egy kempingben. Reggel 7-kor már Punto Sabbione kikötőjében voltunk, ahonnan indult a hajónk át a közeli Velencébe. Az első látnivaló a Sóhajok hídja volt és a Dózse-palota. A Szent Márk téren pedig a Bazilikát néztük meg, a Campanille-t és elindultunk a Rialto hídon át a híres halpiacra. Különleges halak és különleges látvány fogadott itt minket. Egy kis pizzériában ebédeltünk az utcai teraszon, ahol megkóstolhattuk az olasz pizzát. Közben az utcai zenészek” húzták” a fülembe az “Oh sole mio”-t. Aztán újra a nyakunkba vettük a sikátorokat, tovább csodáltuk az épületeket, ültünk a vízpart menti lépcsőn, a gondolások énekét hallgatva, és arról beszéltünk,hogy egy hónap sem lenne elég végignézni mindent. Valami olyan hangulat árad ott, hogy az ember nagyon nehéz szívvel hagyja el ezt a várost. A hajó este indult vissza. Elautóztunk Loria-ig, ahol a szállásunk is volt, nevezetesen az Albergo da Felice panzió. Reggel Asoloba indultunk, ahol életemben először kiviültetvényt is láthattam. Asolo- hátterében a Dolomitokkal- egyszerűen lenyűgöző látvány nyújt. Dimbes-dombos, mindenfelé szőlőültetvények…Fagyiztunk és gyönyörködtünk a kilátásban. Sajnos el kellett indulnunk hazafelé, de előtte még útba ejtettük Jesolo és Bibione tengerpartját és tettünk egy rövid sétát Tarvisioban is. Hajnalra értünk haza Magyarországra.  Bármilyen rövid is volt ez a 3 nap, életem legszebb pillanatait töltöttem Olaszországban. Bebizonyosodott számomra, hogy  3 rövid nap is lehet rendkívül tartalmas és felejthetetlen!

Ide kattintva Te is megtekintheted Olaszország legnagyszerűbb szálláshelyeit!

Olaszország - Észak-Adria
Olaszorszég - Észak-Adria

Küldd el korábbi, külföldi vagy belföldi utazással kapcsolatos élménybeszámolódat az info@szallodak.hu címre és írásod közzétesszük a https://blog.szallodak.huwp/ -n! Minden beküldőt 5000 Ft értékű voucherrel ajándékozzuk meg!

Élménybeszámoló: Colosseum Wellness Hotel

Egy hosszú hétvégét a párommal a  csodálatos Colosseum Wellness Hotelben, Mórahalmon. A város csodaszép, virágos, vidám, szinte öröm a városba bemenni. Ez a csoda ebben a hotelben folytatódik.  Kívül, belül tökéletes. A szobánk a Szent Erzsébet Gyógyfürdő medencéire nézett, igaz belül is volt öt medence, de a gyógyfürdő szauna világát és csoda szép medencéjét, gyermekfürdőjét is térítésmentesen használhattuk.  Kaptunk egy hófehér fürdőköpenyt és úgy jártunk ki-be, ahogy mi akartunk. Félpanziós ellátásunk volt, teljesen megfelelt, tájjellegű volt.  Amit külön kiemelnék: A gyermekek szórakozását játszószoba és animáció biztosítja. Volt a tetőtéren téli kert, a szállodába szivarszoba, és a wellness rész, amit leírni nem lehet, mert olyan király volt.! A négycsillagos színvonalat, a számos különleges vendéglátó szolgáltatás a képzett személyzet  biztosította.  Mindenkinek ajánlani tudom, hogy látogassák meg ezt a csodaszép Colosseum Wellness Hotelt Mórahalmon.

Ide kattintva Te is megtekintheted a Colosseum Wellness Hotel jelenleg elérhető ajánlatait!

Colosseum Wellness Hotel Mórahalom
Colosseum Wellness Hotel Mórahalom

Küldd el korábbi, külföldi vagy belföldi utazással kapcsolatos élménybeszámolódat az info@szallodak.hu címre és írásod közzétesszük a https://blog.szallodak.huwp/ -n! Minden beküldőt 5000 Ft értékű voucherrel ajándékozzuk meg!

Élménybeszámoló: CE Plaza Hotel

Juhász Tünde élménybeszámolója: 3 napot töltöttünk  a CE Plaza Hotelben, Siófokon a férjemmel és az akkor  2 éves kisfiunkkal. Mondhatom nagyon jól éreztük magunkat! A hotel tisztasága, a személyzet csillagos ötös, mindenben készségesen segítettek nekünk és nagyon kedvesek voltak. A szoba nagyon egyedi volt és hangulatos számunkra. A wellness részleg is többrétegű, szaunák, fürdők, sodrófolyosó, jakuzzi, nyakzuhany, pezsgőfürdő, egyszóval mennyei volt. Egy kivételével, hogy én nagy szaunarajongó vagyok és nagyon hiányzott egy merülőmedence, amit egy egyszemélyes fából készült hideg vízzel megtöltött kis kerek ülőmedence helyettesített, amiben a hideg víz egy idő múlva a forró testek lehűtése után már nem hideg volt, hanem langyos, így nem is lehetett igazán élvezni a szaunázást. Az étterem felhozatala igen bőséges volt, nem maradtunk éhesek, viszont az ételek hőmérsékletére jobban is odafigyelhetnének 4 csillagos szálloda lévén, mert a rántotta, illetve tükörtojás hidegen nem az igazi, illetve a főfogások sem voltak túl melegek, csak langyosak, amiatt, hogy az edények, amikben kiteszik a vendégek számára az ételt, nem rendelkeznek fedővel, így könnyen kihűlnek, mire az asztalhoz érünk velük, és elkezdjük enni. A kisfiunk élvezte az ott töltött 3 napot, főleg a játszóház nyerte el a tetszését, és persze mi is nagyon jól éreztük magunkat. Még egy valamit hiányoltunk: nincs a hotelnek parkja, vagy füves területe, ahol kicsit lehet sétálgatni, padon üldögélni. Összességében nekem nagyon tetszett, különösen a belső színkombináció. A barna-zöld árnyalatok nagyon egyedivé teszik a hotelt. Nagyon jól éreztük magunkat és lehet, hogy egyszer még megismételjük!

Ide kattintva Te is megtekintheted a siófoki hotelek jelenlegi kínálatait!

CE Plaza Hotel - Siófok


Küldd el korábbi, külföldi vagy belföldi utazással kapcsolatos élménybeszámolódat az info@szallodak.hu címre és írásod közzétesszük a https://blog.szallodak.huwp/ -n! Minden beküldőt 5000 Ft értékű voucherrel ajándékozzuk meg!

Szallodak.hu kutatás: idei első turisztikai barométer előrejelzésünk

Megint  a Balatonra utazunk az idén a családdal – Megérkezett a Szallodak.hu Turisztikai Barométerének idei előrejelzése
A tipikus hazai szállásfoglalást egy harmincas, vagy középkorú városi hölgy kezdeményezi, aki a balatoni régióba szóló családos utazást, vagy wellness hétvégét keres a párjával, jó minőségű szállodában, félpanziós ellátással. Az ár mellett fontos számára az előrhető szolgáltatások minősége, a wellness és a tisztaság. Az úti célok változatlansága mellett egyre többet és egyre igényesebben utazik a hazai közönség, a nyugati régió szállodáin túl növekszik a kereslet a külföldi, gépkocsival is elérhető úti célok után és többet költünk a szolgáltatásokra – derül ki a szallodak.hu első turisztikai kutatásából.
A Szallodak.hu Turisztikai Barométere szerint az online kérdőívre válaszoló 7249 személy több, mint 86,15 százaléka mindenképpen tervez az idei évre utazást. 3,23% biztosan nem utazik majd, 10,63% pedig még nem döntött a kérdésben.  A válaszadók 53,91% -a kettesben, a további 45,58% pedig családjával is tervezi pihenését, a többiek baráti társasággal, vagy egyedül utaznak 2014-ben. A felmérésből kiderül, hogy az  utazók több mint fele (54,31%) csak belföldre tervez, itthon a Balaton-régió viszi a prímet (38,25%), ezt az Észak-Magyarországi régió követi (15,91%), de a válaszadók nagy része (39,38%) nem régió alapján, hanem egyéb szempontok szerint dönt úti céljáról.
A megkérdezettek fele utazni fog határon kívülre is, 21,2%  Horvátországba, 16,18 % pedig Olaszországba utazik 2014-ben. Ausztriába a megkérdezettek 9,14%-a, Spanyolországba pedig 8,18%-uk tervez elutazni idén.
Arra a kérdésünkre, hogy milyen céllal utaznak idén, a válaszadók elsöprő többségben a wellness pihenést (46,18 %) és a nyaralást (40,58%) jelölték meg, aktív pihenéssel a megkérdezettek 10,49%-a, városlátogatással pedig 2,76% fogja tölteni elutazása napjait. Az utazás egyedi jellemzőinél nagyon sokan említik a nászutat, a házassági évfordulót, népszerűek a különböző tematikus fesztiválok (zenei és kolbászfesztiválok, borünnepek). Kiemelt helyen szerepel a gyógyfürdők felkeresése, a kirándulás és túrázás, az OKT útvonalak és a biciklitúrák bebarangolása, valamint a rokonlátogatás, temetők felkeresése, illetve nem utolsósorban a rekreáció és a szex is.
Szálláshely típus vonatkozásában a szállodák vezetnek:  a válaszadók 60,87% -a szállodában pihen idén, ebből kimagasló a 4 csillagos szállodák aránya, amelyre az összes válaszadók közül 38,36 %, a 3  csillagos szálláshelyeket pedig 17,54% jelölte meg. Az 5 csillagos belföldi szállodák idei aránya a felmérés alapján 3,91%, míg a 2 csillagos szállodáké 1,06% lesz. Őket követik a sorban az apartmanházak, ahová idén az utazók 16,46%-a megy, illetve a panziók, amelyek 8,56 %-ban részesednek idén az összforgalomból. A vendégházakat 5,46%, hosteleket 0,93% és az egyéb magánszálláshelyeket 7,73%-a választja.
A szálláshely kiválasztásánál döntően az ár (35,04%) a legfontosabb befolyásoló tényező, de nagy súlyt nyom a latban szolgáltatások jó minősége (19,97%), wellness szolgáltatások megléte (16,3%) és a tisztaság (10,9%). A megkérdezettek 10,71%-ának döntésében a legfontosabb szempont, hogy az adott szálláshely gyerekbarát-e. Érdekes módon mások ajánlása csak 7,07%-os arányt képvisel a kérdésben – jegyzi meg Tatár György, a Szallodak.hu igazgatója.
Az utazók szerint az ár-érték arány a legfontosabb,  illetve hogy „legyen legalább olyan tiszta és kényelmes, mint otthon”. Egyre többen említik a minőségi és diétás ételek igényét, valamint megnőtt a kutyabarát szállodák iránti érdeklődés. Amennyire fontos a családoknak a gyerekbarát környezet, úgy hangsúlyozzák ki a pihenésre vágyó párok, vagy egyedül utazók a gyerekmentes övezet és az ún. „csendes wellness” szolgáltatást, mint a döntésüket nagyban befolyásoló szempontot.
Szállásra meggondoltan költünk idén: a válaszadók 31,87%-a 40-60.000 Ft között tervez költeni, 26,68% idei csak szállásra tervezett költése nem éri el a 40.000 Ft-ot. 18,01%-uk 60-80.000 Ft között, 12,48%-uk 80-100.000 között, 10,96% pedig 100.000 Ft felett is fog idén áldozni csak szállodára. Étkezés szempontjából is kényelmesek vagyunk. A legtöbben a félpanziós étkezést (58,17%) preferálják, de sokaknak ez sem elegendő: 6,65% teljes ellátást, 7,19% pedig all-inclusive ellátást igényel 2014-ben. A válaszadók 11,61%-a beéri reggelivel, 16,39 % pedig nem vesz igénybe semmilyen ellátást.
A nem reprezentatív kutatást a www.szallodak.hu végezte 7249 fő részvételével online kérdőíves megkérdezéssel. A válaszadók 76,24%-a nő, életkorukat tekintve legtöbben a 26-35 éves korosztályba (33,91%), illetve a 36-49 éves korosztályba tartoznak (28,78%). A kitöltők 33,21 %-a Budapesten, 16,44% %-a megyeszékhelyen, vagy nagyvárosban (13,23%) él, 31,33% vidéki kisvárosban vagy faluban, 5,8% pedig külföldön.  A válaszadók 47,64%-a rendelkezik érettségivel, 48,28% pedig felsőfokú végzettséggel. Az infografikai chart itt megtekinthető.

Itt nyaraltam: Családi Wellness Hotel Gyula

Egy igazi meglepetéssel készültem a kisfiamnak az ovis ballagására! Tavaly már felfigyeltem egy gyulai hotelre és megfogadtam, hogy idén mindenképpen elmegyünk oda. Így is lett! Kisfiam most szeptemberben kezdte az iskolát, így az év eleje, az első félévünk az iskolaválasztásról és az azzal kapcsolatos dolgokról, ügyintézésekről, az iskolába való felkészülésről szólt. Gondoltam a ballagás után jól jönne egy kis feltöltődés mindkettőnknek, így gyorsan elkezdtem szervezni, hogy hova is menjünk: az egyértelmű volt, hogy a Szállodák.hu-n keresztül fogok úticélt, hotelt választani számunkra, mert nagyon segítőkészek. 🙂 Gyulát választottam és a már tavaly kiszemelt Családi Wellness Hotelt! A ballagás hetén apránként kezdtem beavatni a meglepibe a kisfiamat, a ballagás napján már tudta, hogy másnap utazunk pár napra egy újabb csodás helyre és már nagyon izgatott volt. Édesanyámat is elvittük magunkkal, így hármasban indultunk „feltöltődni” pár napra Gyulára! Mikor megérkeztünk a hotelbe, már a fogadtatás is nagyon kellemes volt, udvarias, kedves, figyelmes személyzet a recepción, hát még a hotel látványa; rögtön beleszerettünk! A kisfiam rögtön meg is jegyezte: itt biztos nagyon jól fogjuk érezni magunkat! És bizony így is volt, nagyon jól éreztük magunkat az alatt a 3 nap alatt, amíg ott voltunk. Minket az sem zavart, hogy néha eleredt az eső, esernyővel, esőkabáttal indultunk sokszor sétálni, megnézni a Gyulai várat, felfedezni együtt a várost gyalog, vagy éppen a városnéző kisvonattal. A szoba hangulatos, fiatalos berendezésű, jól felszerelt, igazi élmény volt számunkra a pihenés. A wellness részlege is elvarázsolt Minket, nagyon sokat fürödtünk, különösen örültem annak, hogy volt külön gyerekmedence is, így a kisfiam is szabadon élvezhette a fürdőzést. A hotelben van egy játszóház is, Csigakert Játszóház, amit a nap bármely szakában használhattak a hotel egészen pici vendégeitől kezdve a nagyobb gyerkőcök is a szülőkkel együtt, ennek szintén nagyon örült a kisfiam. Nagyon vidáman, önfeledten játszottunk, szórakoztunk együtt, csúszdáztunk, mókáztunk délutánonként. Az ételek is nagyon ízlettek, bőséges reggeli, ebéd, vacsora, finomabbnál finomabb ételek. 🙂 Az egyik ételt, desszertet külön kiemelném: ez pedig a madártej. Ez az a desszert, amit soha nem ettem meg addig, nem ízlett. Viszont egyik este vacsoránál, amikor a kisfiam már a második adagot ette jóízűen, gondoltam egyet és azt mondtam, ezt meg kell kóstolni; természetesen a kisfiam is lelkesen támogatta az ötletemet: „Anya, ezt meg kell kóstolnod, mert isteni finom!” Azóta már otthon is készítettem madártejet magunknak, úgyhogy ez a hotel érdeme, megszerettették Velem! Erre a hotelre igenis illik a mondat: CSALÁDBARÁT! Mert itt egyszerre pihen, feltöltődik, játszik, pancsol, élményekkel gazdagodik az egész Család! Mi mindhárman így jöttünk haza, még most is sokat emlegetjük ezeket a napokat! Külön érdekessége a nyaralásunknak, hogy anno kisgyerekként Én is nyaraltam Gyulán a szüleimmel, testvéremmel, de hogy milyen idős voltam, már nem emlékeztem rá. Egyik délelőtt elmentünk megnézni azt a szállodát, ahol régen nyaraltunk (Hotel Erkel) és közben Édesanyám elmesélte, hogy pont ugyanannyi idős voltam, mint az Én kisfiam (6 és fél éves), Én is iskolakezdés előtt álltam, amikor itt nyaraltak Velem. Természetesen készítettünk fényképeket itt is, a régi Hotelnél, de már mellettem áll a kisfiam is! 🙂 Mi mindenképpen visszatérünk még Gyulára és a Családi Wellness Hotelbe! Murányiné Rendes Brigitta

Itt nyaraltam: Danubius Health Spa Resort Aqua Hotel, Hévíz

Nem hittem a fülemnek! Az én nevemet mondták, tehát én nyertem a 2 főre szóló 2 éjszakás ”kalandot” az egyik, általam kiválasztott Danubius szállodában! Hurrá!!! Mivel ezen a hivatalos, karácsony előtti rendezvényen a férjem nem volt velem, komolyan elgondolkodtam azon, hogy a karácsonyfa alá teszem a nyereményemet. Ezzel ugyanis titkon remélhettem volna, hogy jövőre – látva, hogy én erre vágyom -, valami hasonló meglepetés vár majd karácsonykor. De persze ez csak egy elvetemült, kósza gondolat volt, első dolgom otthon a nagy nyeremény elújságolása volt. A hotel kiválasztása is egyszerű volt: 20 éve nem voltam Hévízen, oly sok szépre, jóra emlékszem ebből az időből, és nemcsak azért, mert akkor 20 évvel fiatalabb voltam. Kiválasztottuk a Danubius Health Spa Resort Aqua Hotelt, megegyeztünk velük az időpontban. Aztán persze kiderült, hogy mindig minden másként van: férjemnek közbejött valami, így legnagyobb örömömre 20 éves lányommal mentünk ketten, „csajos” kényeztetős hétvégére. Már a gondolat is nagyszerű volt! Mindig tanul az ember. Az autóútból azt tanultuk meg, hogy soha nem indulunk el térkép nélkül, mert bár százszor jártunk arra régebben, mi simán eltévedünk. Így történt most is, Nagybajom lett a „nagy bajunk”, a mi „Bermuda-háromszögünk”, mert sajnos oda- és visszafelé is tettünk egy kis véletlen kitérőt. Ráadásul visszafelé a „tévúton” majdnem lefotóztak bennünket, de szerencsére megúsztuk. Ámde nyilván nem ezért volt fantasztikus a hétvége! Még egyikünk sem volt ilyen nagyszerű szállodában, nem volt részünk még ennyi kedves kényeztetésben, figyelmességben. A hétvége végül is fürdésről, szaunázásról, masszázsról, finom ételekről szólt, de mindebbe belefért egy kis sportolás is. Béreltünk a Hotelben bicikliket, aztán irány Keszthely! Bementünk a Festetics-kastélyba, lementünk a csodás Balaton-partra, nagyon élveztük. Azt már kevésbé, hogy az én kerékpárom, szerencsére csak hazafelé, defektet kapott, így félúttól tolni kellett. Nem baj, közben a lányommal jókat beszélgettünk, nevetgéltünk. Oly ritka örömünnep az, amikor gondtalanul együtt lehetünk! Mindezt ezzel az írással is köszönöm! A hotel tökéletesen biztosította hétvégi pihenésünket, a kényeztetés, a finom ételek, italok, a kedves, udvarias személyzet, az igényes környezet mind-mind hozzájárul ehhez. Tőlünk csak jót fog mindenki hallani Hévízről, és persze erről a csodás Danubius Health Spa Resort Aqua Hotelről. Köszönjük! Walterné Müller Judit

Itt nyaraltam: Liget Wellness Hotel, Szarvas

Miért éppen Szarvas? Talán mert szeptember szülöttje vagyok és mert a szűz jegyében szülötteknek nagyon fontos, hogy minden rendben legyen körülötte. Hosszas keresgélés után döntöttem a Szarvasi Liget Wellness Hotel mellett. Mindazt amit, kínált azt maximálisan át is adta.Valóban hazánk egyik legszebb helyén a festői Hármas-Körös holtágának partján lévő Hotel a FENG SHUI elveket követve, a színek, formák, anyagok, összhangja békét és harmóniát sugároztak. – Mire volt szükségem? – Lelki nyugalomra, csendre, jó levegőre és kikapcsolódásra. Szeptember 14-e ideális időpontnak ígérkezett bár kissé borús szemerkélő esős időben érkeztünk, férjemmel és legkedvesebb baráti házaspárunkkal. Az időjárás nem vette kedvünket, amikor bele cseppentünk a XV. szarvasi szilvafesztivál kellős közepébe.- Szilva, szilva, szilva….! -minden mennyiségben. Hogy mennyi mindenben fel tudják használni ezt a hamvas héjú, vastag gyümölcshúsú szilvatermést? Ihatuk a zamatát isteni szilvaborban, izlelhettük pikánsságát a pálinkában, ehettük a lekvárját, a barátfülében és a gyümölcsöt a gombócban. Gasztronómiai különlegességként sültekhez adva, majd leöblítve egy jó fajta habzó szilvasörrel!! Mindezek után a hotel a kül- és beltéri wellness részlegében valósággal újjá születtünk!! Vasárnap reggelre kitisztult az ég is így a fantasztikus kilátás sem maradt el a folyó kanyarulatára, a ligetes hullámtérre, a víz fölé hajló öreg füzekre. Megcsodálhattuk, az Arborétum egyedi növényvilágát, és Magyarország híres építményeit miniatürizálva. És valóban a Liget a háboríthatatlan nyugalom szigete, ahová vissza kell térni, ha feltöltődni, megfeledkezni vágysz a világ zajáról. Köszönöm 39. szülinapom, hogy megélhettem ezt és köszönöm Erzsébet liget faóriásai között álló Liget Hotelnek. G.né L. Enikő